AnasayfaİnovasyonTeknoloji

3.Uluslararası Tarım Girişimciliği Zirvesi 16 Nisan 2018 tarihinde Türkiye’de gerçekleşecek

3.Uluslararası Tarım Girişimciliği Zirvesi 16 Nisan 2018 tarihinde Türkiye’de gerçekleşecek

3.Uluslararası Tarım Girişimciliği Zirvesi 16 Nisan 2018 tarihinde Türkiye’de gerçekleşecek.

Besin kaynaklarımızı derinlemesine incelemeyi ve daha verimli kullanmayı hedefleyen ve Tarımsal Gıda (Agrifood Sector) alanında dünya çapındaki en önemli etkinliklerden biri olan Global Tarım Girişimciliği Zirvesi bu sene 3. defa gerçekleşiyor ve İstanbul bu büyük etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Besin tedarik zincirinde yaşanan devrimsel dönüşümlere ve sektörde hızla gelişen inovasyonlara odaklanan, her yıl değişen trendlere uygun olarak, uzmanları, inovasyon öncülerini ve paydaşları bir araya getiren bu büyük etkinlikte tarımsal gıda endüstrisinin geleceği derinlemesine konuşulacak. Bu seneki Uluslararası Tarım Girişimciliği Zirvesinde tarımsal gıda sektörünü en çok etkileyecek konuların yanısıra kamusal regülasyonlar da konuşulacağı zirveden bazı konu başlıkları şöyle:
Tarımda Blockchain Uygulaması – Gıda tedarik zincirinde şeffaflığın anahtarı olabilir mi?
Genetik Müdahale – Toplumsal açıdan ve beslenmeye dair etkileri neler olabilir?
Big Data & Machine Learning –  Bu teknolojilerin ezber bozan sonuçları neler olabilir?
Yapay Zeka & Robotik – Geleceğin iş dünyası ve gençler için ne anlama geliyor?
Beslenme – Beslenmeyi nasıl tanımlıyor ve anlatıyoruz?
Zirve kapsamında finali yapılacak olan Future Agro Challenge (FAC) Yarışmasında, 5 kıtadan 60 ekiple yarışarak birinciliği kazanan ekibe Yılın Tarım Girişimcisi olarak işini geliştirmesi ve yeni pazarlara ulaşması için benzersiz kaynaklara erişim sağlanacak. Geçtiğimiz 3 yılda derece giren ekiplere, profesyonel strateji koçluğu, geniş networklere açılım, yatırıma hazırlık eğitimleri ve mentorlük anlamında benzersiz olanaklar sağlamış olan bu yarışma, 2016’da Colombia, 2017’de Güney Afrika’dan sonra 2018’de Türkiye’de gerçekleşiyor.
Uluslararası Tarım Girişimciliği Zirvesi, tarladan çatala bütün süreçteki en son teknoloji çözümlerini, sektörün uzmanları ve paydaşlarını yeni sinerjiler ve sınır ötesi fırsatlar için potansiyel oluşturan toplantılarda bir araya getiren, sürdürülebilirlik, gıda güvenliği, üretim ve süreç takip alanlarında fikir önderlerini ve ezber bozan görüşleri dinleyeceğimiz benzersiz bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor. Geleneksel tarım sektörüne inovasyon kültürünü yerleşmesiyle hem tarımsal çalışmaların canlanması, hem de küresel ekonomik büyüme ve sürdürebilirlik için büyük katkıda bulunması bekleniyor.
Çiftçilerin %69’unun küçük ölçekli tarım yaptığı Türkiye’de çiftçiler için finansal zorluklar doğuran mevcut yapı, hassas bir zirai ekonomiye sebep olurken, zirai ekonomi projelerine odaklanan tarım girişimcilerin için de müthiş fırsatlar doğuruyor.
Yeni nesil süper çiftçileri ortaya çıkartmak için bir fırsat
 
Türkiye’de tarımsal üretim yapan çiftçilerin yaş ortalaması dünya geneline göre oldukça yüksek, bu nedenle genç yaştaki kişilerin çiftçilikle ilgilenmesi için de büyük ihtiyaç var. Agritech (teknolojik tarım) konusunda donanımlı ve buna uygun projeler geliştiren tarım girişimcileri için Türkiye’de tarım alanında potansiyel olarak çok büyük kaynaklar mevcut.  Türkiye’nin süper çiftçileri ülkedeki tarım girişimcilerine destek olarak ve güçlendirerek ortaya çıkacak. Türkiye’de tarımın gelişmesi için genç çiftçiler ile uluslararası projeler yapan tarım girişimcilerinin bir araya gelmesi ve ortaklaşa bir girişim atmosferi oluşturması büyük etki yaratacaktır. Future Agro Challenge (FAC) Türkiye’nin hedefi de tarım girişimcilerini daha donanımlı hale getirmek, genç ve yüksek potansiyele sahip çiftçiler ve tarım girişimcileri için bir platform sağlayarak gıda üretiminin sürdürülebilir bir geleceğe sahip hale gelmesi için bir farkındalık yaratmak.
Zirvenin konuşmacıları arasında yer alan bazı isimler:
 
Mario Arvelo/ BM Dünya Gıda Güvenliği Komite Başkanı
Theo De Jager/ Dünya Çiftcilik Organizasyonu Başkanı  
Emma Weston/ AgriDigital Kurucu & CEO
Jeroen Leffelaar/ Rabobank Gıda ve Tarım İnovasyonu Direktörü
Keith O’Neill/ Abbott Nutrition Bilim ve İnovasyon Düzenlemeleri Direktörü
Kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız.