AnasayfaKalkınmaGirişimcilik

Ashoka Değişim Öncüleri Zirvesi Hamburg’da Gerçekleştirildi

Ashoka Değişim Öncüleri Zirvesi Hamburg’da Gerçekleştirildi

Ashoka Değişim Öncüleri Zirvesi (Ashoka Changemaker Summit – ACMS), 5-7 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleştirildi. Ashoka’nın en büyük global buluşması olan zirvede, sosyal girişimciler, genç değişim öncüleri, iş dünyasından liderler bir araya geldi.

Bu yılki zirve, Hamburg’un “Planten un Blomen” parkının kalbinde yer alan kampüste yapıldı. Etkinlik, 450’yi aşkın sosyal girişimci, düşünce lideri, genç değişim öncüsü ve etki yatırımcısını ağırlayarak büyük bir katılım sağladı.

Zirvenin bu yılki teması “Gerçek Katılım.” olarak belirlendi. Gerçek değişime kimin katkıda bulunabileceğine dair hakim önyargılara meydan okuyan bu tema “Herkesin gerçekten katılmaya davet edildiğini hissettiği bir toplumu nasıl şekillendirebiliriz?” sorusuna odaklandı.

Konuşmalar, atölyeler, ağ kurma alanlarının yanı sıra Hamburg’da saha ziyaretlerinin de gerçekleştiği etkinlikte, değişim yaratan iyi örnekler, bilgi ve deneyim paylaşımları ve yeni stratejiler üzerine birlikte fikir yürütme seansları gerçekleştirildi. Hamburg Şehri’nin, sosyal girişimcilik ve yenilik fırsatlarını destekleyen şehir genelindeki stratejisi ve Ashoka ile olan işbirliği vurgulanan alanlardan biri oldu. Etkinlik, gerçek katılımın şehri nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini keşfetmek amacıyla düzenlenen programlarla tamamlandı.

Needs Map Global CEO’su Evren Aydoğan ve Proje Uzmanı Özgür Can Özüdoğru, IDEMA, INOGAR ve İhtiyaç Haritası’ndan oluşan ekosistemi temsilen katılım sağladı. Etkinlikte, İhtiyaç Haritası Kurucu Ortakları Dr. Ali Ercan Özgür ve Mert Fırat’ın da fellow olarak bir parçası oldukları Ashoka Türkiye ekibi başta olmak üzere, fellowları, sosyal etki uzmanları, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelindi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: