Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden TEMSA, Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir isimli bir açık inovasyon* yarışması düzenliyor. Geleceğin akıllı ve elektrikli araçlarla dolu dünyasında “sanal gerçeklik” uygulamalarının önemli bir yer teşkil edeceğini düşünen TEMSA, bu yolla geliştirilecek en iyi uygulamayı üretimine ve ürünlerine entegre etmeyi hedefliyor. Ağustos 2016’dan beri başvurulara açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 04 Kasım 2016.
TEMSA, Smart Mobility (Akıllı Hareketlilik) anlayışı ile geliştirdiği teknoloji programlarıyla; emisyon salınımı ‘0’ olan elektrikli araçlar, yakıt tüketimini ve emisyon salınımını %10 oranında azaltan akıllı araçlar, trafik sıkışıklığını %20, trafik kazalarını yüzde % 25 oranında azaltan akıllı trafik uygulamaları ve çevreye dost , akıllı fabrikalar ile Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS)’nin günümüz ve gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiriyor.
Türkiye’nin otobüs ve minibüs segmentinde önde gelen otomotiv şirketlerinden biri olan TEMSA, Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir isimli yarışma ile dünyanın ilk “Open Bus” uygulamasının da geliştirilmesine öncülük edecek.
Sanal gerçeklik teknolojisi konulu yarışma başvuruları TEMSA ’nın kendine özgü geliştirdiği Yenilikçi ve Girişimci Dijital Platform üzerinden alınıyor. TEMSA, açık inovasyonu destekler nitelikte oluşturulan bu platform ile dünyanın çeşitli ülkelerinden girişimciler, yazılımcılar, buluşçular, start-uplar, üniversiteler, tedarikçiler, müşteriler ve teknoloji şirketleri ile de buluşmayı hedefliyor.
TOPLAM 30.000 TL Ödül Verilecek
Platform üzerinden toplanan sanal gerçeklik fikirleri, önemli uzmanlar tarafından değerlendirildikten sonra içlerinden en iyileri TEMSA mühendisleri ile birlikte hayata geçirilecek. Dereceye girenler Türkiye İnovasyon Haftası’nda ödüllendirilecek.
Birinciye 15.000 TL, ikinciye 10.000 TL ve üçüncüye 5.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL ödül verilecek.
Son başvura tarihi 4 Kasım olan yarışmanın sonuçları 28 Kasım 2016 tarihinde yarışmanın web sitesinden duyurulacak.
Açık inovasyon* kavramı şirketlerin veya kurumların yeniliği hem iç hem de dış süreçler yardımıyla oluşturmasına ilişkin inovasyon olarak nitelendirilebilir. Bilginin çok hızlı dağıldığı, paylaşıldığı ve kullanıldığı bir dönemde, inovasyonun sadece kurumların iç kaynaklarına bağlı kalmadan dışarıdan paylaşımla birlikte (‘dışarıdan paylaşıma açık olarak’) geliştirilmesi, açık inovasyonun temelini oluşturuyor.