6 metre yüksekliğinde 5000 adet bitkinin bir araya gelmesiyle oluşturulan yeşil duvar Avustralya’daki ilk nefes alan duvar olma özelliğini taşıyor.
Sidney Teknoloji Üniversitesi Bitki ve Çevre Kalite Araştırma Grubu tarafından 2 yıllık çalışma sonucunda oluşturulan duvar karbondioksit gazını ve havadaki uçucu zararlı organik bileşenleri hızlı bir şekilde absorbe eden bitki temelli modüler bir duvar sistemden oluşuyor.
Nefes alan duvar çevredeki aşırı sıcaklığı içine çekiyor ve havayı soğutuyor böylelikle havalandırma ve klima masrafları da yarıya düşüyor, aynı zamanda binanın karbon ayak izi oranını minumum seviyeye düşürüyor ve hava sıcaklığını soğuturken ses bariyeri işlev görüp ortamın akustiğini düzenliyor bu sayede her anlamda enerji verimliliği sağlıyor.
Bilimsel literatüre göre nefes alan duvar bugüne kadar ulaşılmış en yüksek oran olan 24 litre karbondioksit gazının her saat başı uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor.
Queensland Üniversitesi Psikoloji Bölümü araştırmalarına göre Güney Barangaroo Lendlease ofisine kurulan bu nefes alan yeşil duvarın havadaki karbondioksit miktarını azaltması sayesinde ofis çalışanlarına daha temiz bir hava sunarken bir taraftan da baş ağrısı, halsizlik ve düşük verimlilik gibi durumların azalmasına yardımcı olduğu ve çalışanlara daha mutlu bir çalışma ortamı sağladığı gözlemlenmiştir.