AnasayfaEkoloji

CLIMB Projesi, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu Bilim Zirvesi’nde Yer Alıyor

CLIMB Projesi, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu Bilim Zirvesi’nde Yer Alıyor

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu Bilim Zirvesi’nde (UNGA79) CLIMB Projesi özel bir oturumla sahne alacak.

ISC Intelligence ve partnerleri, 10-27 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında düzenlenecek 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (UNGA79) kapsamında 9. Bilim Zirvesi’ni düzenleyecek.

“İnsan Merkezli Veri Bilimiyle İklim Eylemi: CLIMB Projesinin Dayanıklılığa Giden Yolu” başlıklı oturumda, bilimin ve inovasyonun 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmada sağlayabileceği somut katkılar gösterilecek.

CLIMB Projesi, insan odaklı veri bilimi ve dijital teknolojiler kullanarak, iklim değişikliği bağlamında göçü daha iyi anlamayı ve öngörmeyi hedefliyor.

İki saat sürecek bu oturumda, gelişmiş veri analitiği ve yapay zekanın, en kırılgan nüfusların ihtiyaçlarını derinlemesine anlamamıza nasıl yardımcı olabileceği ve bu nüfusların haklarını koruyan etkin çözümler üretebileceği anlatılacak.

Oturum Bilgileri:

  • Tarih: 17 Eylül 2024
  • Saat: 19:00 – 21:15 (EDT)
  • Yer: Science Summit Oditoryumu, New York & Hibrit
  • Kayıt: Bilim Zirvesi Kayıt Formu

CLIMB Hakkında 

CLIMB Projesi, “büyük veri” ve “makine öğrenmesi”nden yararlanarak Afrika ve ötesinde iklim kaynaklı göçü daha iyi modellemeyi ve tahmin etmeyi amaçlıyor. 

CLIMB Projesi, ekolojik odaklı yaklaşımları multidisipliner bir konsorsiyumla (Data-Pop Alliance, Harvard University, IDEMA, Ipar think tank, Malmö University, Paris Lodron Universität Salzburg, Vrije Universiteit Brussel) iklim kaynaklı göçün karmaşık sürecini anlamlandırmak ve modellemek üzere bir araya getiriyor. IDEMA, proje kapsamında Uluslararası Göç Merkezi (IOM), Küresel Göç Veri Analizi Merkezi (GMDAC), Ülke İçinde Yerinden Edilme İzleme Merkezi (IDMC), Save the Children gibi uluslararası paydaşların katılımını sağlamak için geniş ağını sunuyor. Ayrıca makine öğrenimi, veri bilimi, haritalama ve iletişim çalışmalarıyla projeye katkı sunuyor. 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: