Her yıl olduğu gibi İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleştirilecek olan Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) bu yıl 50.si düzenleniyor.
21 Ocak Salı günü başlayacak olan zirve, 24 Ocak Cuma gününe kadar devam ediyor olacak.
50 yıldır dünya devletlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik bir misyon sürdüren Dünya Ekonomik Forumu, her yıl küresel, bölgesel ve endüstri gündemlerini şekillendirmek ve kalkınma ekseninde ortak faaliyetlerde bulunmak için dünya liderlerini bir araya getiriyor.
Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı, gelişen teknoloji özellikleri, değişen demografik özellikler ve yaşanan siyasi dönüşümlerin ekonomik ve toplumsal sonuçları üzerinden liderlerin, geleceği en iyi şekilde nasıl yönlendirecekleri konusundaki görüşlerini paylaşmalarına olanak sağlıyor.
Dünya Ekonomik Forumu’nun bu yılki gündem konusu ise İklim Krizi olarak belirlendi. İklim krizine eşlik edecek diğer konular ise; Sağlığın Geleceği, Gezegeni Nasıl Kurtarırız?, İyilik için Teknoloji, Daha Adil Ekonomi, Toplum ve Geleceğin İşi, Jeopolitikanın Ötesinde ve Daha İyi İş şeklinde olacak.
İklim krizi, dünya ekonomisini etkileyen bir numaralı tehdit unsuru olarak gözükmekte. Dünya Ekonomik Formu ve PricewaterhouseCoopers (PwC) iş birliğiyle yayımlanan bir rapora göre dünya çapında 44 trilyon dolarlık ekonomik değer üretimi orta ya da yüksek seviyede doğaya ve sunduklarına bağımlı olduğu için iklim krizi bu listede öncelikli konumda yer alıyor.
Gündem konusu iklim krizi olacak toplantıda 117 ülkeden uluslararası işlerde aktif olarak yer alan yaklaşık 3.000 iş insanı, G20 ülkeleri ve diğer ilgili ülkelerdeki siyasi liderler, akademisyenler, sivil toplum liderleri ve medya temsilcileri gibi katılımcılar yer alacak.