Dünya Su Günü, uluslararası bir gelenek haline gelen ve su hakkındaki konuları öğrenme fırsatı yakalayabileceğimiz bir gün. Dünya Su Günü ilk olarak 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansında uluslararası bir gelenek olarak kabul edildi. Bunun üzerine BM Genel Kurulu 22 Mart 1993 yılında ilk kez Dünya Su Günü’nü kutladı.
Her yıl UN-Water, Birleşmiş Milletlerin “Temiz Su ve Hijyen” temalarındaki projeleri ve politikaları ile ilgili olarak ortaklaşa etkinlikler, konferanslar ve toplantılar düzenlemektedir. Geleceğimizde önemli bir yere sahip olan “su” konusunda farkındalık yaratmak ve savunuculuk yapmak en önemli hedefleri arasındadır.
Günümüzde dünya işçilerinin neredeyse yarısı, 1.5 milyar insan su ile ilgili sektör ve iş alanlarında çalışıyor. Tamamına yakını ise suya bağımlı iş kollarında çalışıyor. 2016 yılı için düzenlenen Dünya Su Günü teması da buna bağlı olarak “su ve istihdam” olarak belirlendi. Tematik olarak belirlenen bu konu ile işçilerin aldıkları ve tükettikleri suyun miktarı ve kalitesinin iş kalitesine etkisi ölçülmeye çalışılacak.
“Temiz Su ve Hijyen” konusu 2015 yılında belirlenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasından 6. hedef olarak ta büyük bir öneme sahiptir.