Dünya çapındaki her ülke, 2016 yılında Paris Anlaşması’nı imzaladıkları anda ortalama sıcaklık artışlarını 2 santigrat derecenin altına düşürmeyi kabul etmiş oldular. Ülkeler, sera gazı emisyonlarını 5 yıl içerisinde en az %10 oranında azalttığı takdirde C40’ın tanımına göre zirveye ulaşmış olurlar. Bu konu hakkındaki haberler her zaman umut verici olmasa bile güzel gelişmeler vardır. Örneğin; dört şehir daha sera gazı emisyonları hedefi konusunda zirveye ulaştı. Bu yeni şehirler: Austin, Atina, Venedik, ve Lizbon oldu!
C40 tarafından yayımlanan bir analize göre, dünyanın en büyük şehirlerinden 30’u bu dönüm noktasına zaten ulaştı. Analizler, bu 30 kentin sera gazı emisyonlarının ortalama olarak yüzde 22 oranında azaldığını gösteriyor. Bu oran ise 58 milyondan fazla insanın yaşadığı alanı temsil ediyor.
C40’ın Ölçüm ve Planlama Programı Direktörü olan Michael Doust: “Gerekli yatırımlar ile enerji verimliliğini artırmak ve yakıtı sıfır karbonlu enerji kaynaklarına geçmek şehirleri etkileyen ana faktörlerden bazılarıdır. Genel olarak, bu çok cesaret verici bir sinyal. Ekonomilerimizi hala düzeltebilir, şehirlerimizi zirveye çekebiliriz.”
Zirveye en son ulaşan diğer şehirlerin bazıları ise şu şekildedir: Barselona, Berlin, Boston, Chicago, Kopenhag, Heidelberg, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Milan, Montréal, New Orleans, New York, Oslo, Paris, Philadelphia, Portland, Oregon, Roma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver, Varşova ve Washington D.C.