AnasayfaKalkınmaSürdürülebilir Kalkınma

Orta Asya ve Türkiye Gençlik Buluşmaları İstanbul’da Gerçekleşti

Orta Asya ve Türkiye Gençlik Buluşmaları İstanbul’da Gerçekleşti

Dünya Bankası ve Duşanbe merkezli AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Program Ofisi tarafından düzenlenen 2024 CATYT (Orta Asya ve Türkiye Gençlik Buluşmaları), Uluslararası Gençlik Günü’nde 12-16 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. Etkinlikte, IDEMA, İhtiyaç Haritası ve INOGAR Kurucu Ortağı Dr. Ali Ercan Özgür, “Sosyal Girişimcilik ve İnovasyonlar: Etkili Çözümler Üretmek” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlik, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan’dan 30 genç lideri bir araya getirdi. Orta Asya & Türkiye Gençlik Buluşmaları, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan’dan 30 genci lideri bir araya getirdi. Bir değişim ve öğrenme etkinliği olan bu buluşma, gençlerin görüşlerini, fikirlerini, deneyimlerini ve başarılarını paylaşabilmeleri; topluluklarında birbirinden öğrenme ve beslenme sürecini teşvik etmeleri için bir tartışma ortamı sunmayı hedefledi.

Etkinliğe katılan gençler, dijitalleşme, sosyal girişimcilik, inovasyon ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi bölgesel ve küresel öneme sahip konuları ele aldı. Ayrıca, dijital teknolojilerin sürdürülebilir kalkınmaya olan katkısı, sosyal girişimcilik ve inovasyon yoluyla etkili çözümler üretmenin yolları,  toplumsal cinsiyet eşitliğini hızlandırmaya ve yoksulluğu ortadan kaldırmaya ilişkin çözüm önerileri tartışıldı. Gençler, diyalog alanlarını güçlendirmek ve gelecekteki iş birlikleri için ağ kurma platformları oluşturmak amacıyla fikir alışverişinde bulundu.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0