Prens Charles, nesnel kanıtlara artık her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.
Prens Charles, Cambridge Üniversitesi ile, “belirsizlik dolu” bir zamanın zorluklarını ele alan büyük bir araştırma girişimini başlatıyor. Sağlık ve çevre gibi alanlarda en acil küresel zorlukları ele almak için işletmeleri ve akademisyenleri bir araya getiriyor.
Proje, endüstri alanındaki ortaklarından fon sağlayarak 3,6 milyon euro ile Cambridge’de 12 yeni araştırma bursu oluşturacak. Galler Prensi Global Sürdürülebilirlik Bursları, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gibi büyük küresel sorunlara odaklanacak.
Gecikmişlik..
Prens Charles projenin başlatıldığı gün şu konuya değindi:
“Belirsizliklerle dolu bir dünyada, üniversitelerin sağlayabileceği en iyi ve en tarafsız araştırmalara her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Önde gelen akademisyenlerin ve endüstri meslektaşlarının kaynaklarını en zorlu küresel sorunların çözümlerine ayırmak için çok geciktik.”
Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilirlik Liderliği Enstitüsü’nün Yönetici Direktörü olan Jake Reynolds, iş dünyası ile üniversite arasındaki hedeflenen bağlantının “pratik bir sonucun olduğundan emin olmak” ve “gerçek dünyadaki zorluklara odaklanmak” şeklinde olduğunu belirtti. Ayrıca Dr. Reynolds, projenin gerçekten ilgi gerektiren konuları ele alacağını söyledi.
Bu konular, çevreye verilen endüstriyel hasarın sınırlandırılması, sürdürülebilir yaklaşımların iyileştirilmesi, karbon emisyonlarının azaltılması, su kaynaklarının yönetilmesi ve gelişmekte olan ekonomileri daha fazla sosyalleştirmeyi içeriyor.
Bu hedefler 2015 yılında dünya liderleri tarafından yoksullukla mücadele ve çevresel zararların azaltılması için örnek bir yol haritası olarak belirlendi. Ancak bu hafta içerisinde BM, “kuraklık, afetler ve savaşlar” gibi konuların sorumluluğundan kaçmamaları gerektiği hakkında uyarıda bulundu.
İş yapmanın daha iyi bir yolu var!
Başlangıçta daha fazla ortak olması beklentisiyle beraber, dünyanın her yerinden, her biri belirli bir sürdürülebilir kalkınma sorunuyla başa çıkacak olan 12 kişi olacak.
Projeyi destekleyen işletmeler arasında Unilever, Sainsbury’s, Astra Zeneca, Anglian Water ve Equal Opportunities Foundation da bulunuyor.
Unilever CEO’su Paul Polman, firmaların sürdürülebilirliklerini geliştirmeleri ve “iş yapmanın daha iyi yollarını tasarlayabilmeleri” için akademik uzmanlığa ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Cambridge Üniversitesi rektör yardımcısı Stephen Toope, “Bursların oluşturulması ve üniversite ile endüstri arasındaki bağlantı, sadece İngiltere’de değil dünya çapında toplumun yararı için olacaktır.” diyerek sonuçların bir amaca yönelik olacağını belirtti.