İstanbul Sosyal Finansal Eğitimi
Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği’nin hayata geçirdiği Türkiye’nin 9 farklı şehrinde yaşayan Türkiyeli ve mültecilerin sosyo-ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için başlatılmış olan çok yönlü geçim kaynakları programı İMECE kapsamında gerçekleşecek Girişimci Destek Programları birinci aşama eğitimlerinden, 2 gün sürecek olan Sosyal ve Finansal Eğitimler başlıyor!
Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen eğitmenler tarafından “Arapça” olarak düzenlenecek ve 450 mülteci ve ev sahibi toplum üyesinin faydalanabileceği bu eğitimler, katılımcıların girişimcilik merkezli olmak üzere sosyal ve finansal alanda temel konseptleri anlamalarına yardımcı olacak içerikleri ve atölye çalışmalarını; sosyal işletmeler ve projeler kurmak için gerekli ana noktaları kapsamaktadır. İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Mersin’de yapılacak olan eğitim içerikleri ve atölye çalışmaları şu konuları da kapsamaktadır;
- Tantım
- Hayaller ve hedefler
- Hayalimdeki iş & sıradan iş
- Çeşitlilik
- Güçlü noktalar ve sınırlamalar
- Çevremiz
- Para biriktirmek ve harcamak
- Bütçe
- Borçlanma
- Beyin fırtınası & zihin haritalama
- SMART
- SWOT
- İş planı
- Proje sunumu
Detaylı bilgi ve programa kayıt için tıklayınız.
İstabul Girişimcilik Eğitimi
Türkiye’nin 9 farklı şehrinde yaşayan Türk ve mültecilerin sosyo-ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için çok-yönlü olarak başlatılmış geçim kaynakları programı İMECE kapsamında gerçekleşecek olan Girişimci Destek Programları, proje illerinin her birinde düzenlenecek olan Girişimcilik Yerel Eğitimleri ile başlayacaktır. Eğitimlerin gerçekleşeceği şehirler şu şekildedir; İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Mersin.
2 gün sürecek olan Girişimcilik Yerel Eğitimi, Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen eğitmenler tarafından “Arapça” olarak düzenlenecektir. 540 mülteci ve ev sahibi toplum üyesinin faydalanabileceği bu eğitimler, katılımcıların girişimcilikle ilgili temel konseptleri anlamalarına yardımcı olacak içerikleri ve atölye çalışmalarını içermektedir. Bahsedilen konseptler iş kurmak için gerekli ana noktaları kapsamaktadır. Hazırlanan eğitim içerikleri ve atölye çalışmaları girişimcilikle ilgili şu konuları da kapsamaktadır;
- Girişimcilik motivasyonu,
- Girişimcilik ekosistemi ve girişimcilik imkanları,
- Yeni bir iş fikri geliştirmek,
- Vizyon, misyon, hedef belirleme
- Girişimcilik türleri,
- Yalın girişim,
- Değer önerisi tasarımı,
- İş modeli kanvası,
- İş fikri sunumu
- Şirket türleri ve şirket kurma,
Girişimcilik yerel eğitimleri aynı zamanda girişimcilik potansiyelinin oluşturulması ve geliştirilmesi odaklı pilot aktiviteleri de destekleyecektir.
“Girişimcilik Yerel Eğitimi” sonunda girişimcilerin “Girişimcilik Kampı”na veya ilgili alandaysa “Gıda Ekosistemi Tasarım Atölyesi”ne de katılması tavsiye edilmektedir. İlgili girişimciler “İş Kurma Hibe”sine de başvurabilecektir.
Detaylı bilgi ve programa kayıt için tıklayınız.