CIES tarafından hayata geçirilen ‘İyi Yönetişimi Yakalamak’ projesi sivil toplum kuruluşları, ortaklar, danışma kurulu, gençlik komiteleri, eğitimler, uzmanlar ve paydaşlarla uygulanıyor. Proje kapsamında, kapasite geliştirmeyi ve bilginin zenginleştirilmesini amaçlayan eğitimler; paydaşlar arası etkileşim ve diyaloğu artıracak etkinlikler; gençlere yönelik staj imkanları; farklı jenerasyonların birlikte öğrenme ve proje geliştirmeyi deneyimleyecekleri komisyonlar oluşturuldu. Proje, İstanbul Hollanda Konsolosluğu’nun Matra Programı tarafından destekleniyor.
Kadir Has Üniversitesi Uluslararası ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES ‘Genç Liderler’ eğitimi düzenliyor. ‘İyi Yönetişimi Yakalamak’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek üç günlük eğitim, alanında uzman eğitmenler tarafından 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul’da verilecek. CIES, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarını (STK) güçlendirmeyi ve bu kapsamda özellikle gençlere ulaşmayı amaçlayan çalışmalar yapmayı öncelikli amaçlarından biri kabul ediyor.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) 2017 yılında yaptığı ‘İstatistiklerle Gençlik’ araştırmasına göre, 15-24 yaş grubundaki genç nüfus, Türkiye’deki toplam nüfusun yüzde 16,1’ini oluşturuyor. 12 milyon 983 bini geçen genç nüfusun yüzde 48,8’i kadın, yüzde 51,2’si erkek. Türkiye gibi genç nüfus oranının hayli yüksek olduğu ülkelerde gençlik, toplumsal faydanın en önemli bileşenlerinden birini oluşturuyor. Genç liderler sivil toplumda üretilen sosyal faydanın çoğaltıcı etkisine önemli katkıda bulunuyor.
Gençlerin toplum ve iyi yönetişimdeki merkezi konumuna katkı vermek ve onların daha etkin katılımını desteklemek üzere tasarlanan ‘Genç Liderler’ eğitimi, katılımcıların bilgilerini arttıracak, becerilerini kuvvetlendirecek bir program sunuyor. Liderlik kavramından iletişim becerilerine, gönüllü yönetiminden takım kurma ve uyuşmazlık çözümüne kadar farklı alanları kapsayan eğitim programı, etkileşimli yöntemlerle destekleniyor. Üç gün sürecek eğitimde gençler sosyal bir ortamda; biçimsel olmayan eğitim yöntemleriyle yeni bağlantılar kuracak; teori ve pratiği birleştirecek.
Eğitim Programındaki Konu Başlıkları:
· Kişisel Liderlik
· İç Psikoloji Yönetimi
· Duygusal Zeka, Kendini Tanımak ve Güvenmek
· Yeni Dönem Liderlik
· İletişim Becerileri
· Takım Çalışması ve Takım Kurma
· Uyuşmazlık Çözümü
· Sunum Teknikleri
· Medya ile İlişkiler
· Gönüllü Yönetimi
Eğitim programına kimler başvurabilir?
- Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü veya profesyonel çalışan 18-28 yaş arası gençler.
- Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.
Başvuru için lütfen 14 Ekim 2018 tarihine kadar formu doldurunuz ve CV’nizi guzin.ozturk@khas.edu.tr adresine gönderiniz.
Başvuru formu için tıklayınız.