AnasayfaKalkınmaSürdürülebilir Kalkınma

Health20 (H20) Zirvesi Cenevre’de Gerçekleşti

Health20 (H20) Zirvesi Cenevre’de Gerçekleşti

G20 ve G7 Sağlık ve Kalkınma Ortaklığı (The G20 & G7 Health and Development Partnership)’nın düzenlediği Health20 Zirvesi, 19-20 Haziran 2024 tarihlerinde Dünya Sağlık Örgütü ev sahipliğinde Cenevre’de gerçekleştirildi. Zirve, bu yıl “Değişen Dünyada Küresel Sağlık Diplomasisinin Geleceği” temasına odaklandı.

H20 Zirvesi Nedir?

2018 yılında Cenevre’de G20 Sağlık ve Kalkınma Ortaklığı (G20HDP) tarafından başlatılan H20 Zirvesi, G20 Başkanlığı gündemlerini destekleyen yıllık bir platform olarak çalışmalarına devam ediyor. Zirve, küresel sağlık topluluğu ile siyaset ve finans dünyasını bir araya getirerek sağlık konularının politika oluşturucularının ve uluslararası organizasyonların gündeminde daha üst sıralara taşınmasını sağlıyor. H20 Zirveleri, Amaçlar için Ortaklıklar (SKA 17)kapsamında Birleşmiş Milletler’in 2030 hedeflerine ve ötesine ulaşmak için daha sağlıklı ve sürdürülebilir toplumlarve ekonomiler oluşturma vizyonunu benimsiyor.

2024 H20 Zirvesi’nde, G20 ve G7’deki Küresel Sağlık Diplomasisinin değişen rolü ve bu değişimin diğer ortaklıklara etkileri üzerine paneller düzenlendi. Eylül ayında yapılacak Antimikrobiyal Direnç (AMR) üzerine BM Üst Düzey Toplantısı öncesinde, bilim insanları ile politika oluşturucular arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi için yapılabilecekleri göstermek için eski ve mevcut politikacılarla birlikte geliştirilen AMR Küresel Yasama Raporu’nu başlatıldı. Bunun yanı sıra, yatırımcılar ve sağlık toplulukları arasındaki bağı güçlendirmek için yeni mekanizmalar ve araçlar tartışıldı. Kadın sağlığı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar alanlarına yatırım yapılması için yeni finansman modelleri değerlendirildi ve toplumların sağlık ve sosyoekonomik refahına yatırım yapılması ele alındı.

İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat Sosyal ve Küresel Aktivistler/Şampiyonlar Söyleşi’sinde yer aldı

İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat, “Sosyal ve Küresel Aktivistler/Şampiyonlarla Söyleşi” oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. Oturumda, iklim değişikliği, tedarik zinciri riski, coğrafi değişiklikler ve ticaret kesintilerinin toplumlarımızın uzun vadeli sağlığı üzerindeki artan etkileri üzerinde konuşuldu. Mert Fırat, “Değinilen bu sorunların toplumların uzun vadeli sağlığı üzerindeki etkileri planlamalı ve bunun için bütçe koymalısınız, aksi takdirde 10 yıl sonra 100 katını ödersiniz.” dedi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: