Pandemi döneminden olumsuz etkilenen gösteri sanatları ekosisteminin dijitalleşme yolculuğundan doğan Sahne 2.0 projesi devamı niteliğini taşıyan Inogar Kooperatifi’nin düzenlediği ELELE Destek Programı Kapsamında Avrupa Birliği Desteği ile “Sahne Sonrası: Post-Prodüksiyon Eğitimleri” projesi yakında başlıyor.
Projenin amacı, gösteri sanatlarının dijital çağa uyum sağlamasına katkıda bulunmak ve katılımcıların içerik üretim süreçlerini zenginleştirerek özellikle post-prodüksiyon aşamasındaki yetkinliklerini artırmaktır.
Elele Hibe Destek Programı, Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim için Diyalog Projesi kapsamında destek almaya hak kazanan projede, 18-29 yaş arası gösteri sanatları ekosistemi içerisinde üretim çalışmaları bulunan tüm katılımcıları hedefleyerek aşağıda yer alan başlıklar altında gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda çalışmanın ilk ayağı olan Online Eğitim Programı’na başvuru yapabilirsiniz.
- Online Eğitim Programı: Katılımcılar, içerikleri ve çekimleri tamamlanmış olan gösteri sanatları yapımlarının post-prodüksiyon aşaması hakkında kapsamlı online eğitimler alacaklardır. Deneyimli uzmanlar ve öncü mentorlar tarafından yönlendirilecek olan bu eğitimler, video & ses düzenleme, renklendirme ve diğer post-prodüksiyon teknikleri üzerine yoğunlaşacaktır.
Eğitimler Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olup, detaylı eğitim programı kabul alan proje katılımcılarına iletilecektir. - Bireysel Mentorluk: Her bir katılımcı, kendi çektiği içerikler üzerinde stüdyomuzda bireysel mentorlar eşliğinde çalışma fırsatı bulacaktır. Bu önemli süreç, katılımcıların sanatsal vizyonlarına bağlı kalarak, post-prodüksiyon aşamasında deneyim kazanmalarını mümkün kılacaktır.Mentor görüşmeleri DasDas’ta yer alan stüdyomuzda randevu sistemi ile fiziki olarak gerçekleşecektir.
- Kişisel Nitelikte Çıktılar: Projemizin sonunda, katılımcılarımız kendi yeteneklerine özgü ve yaratıcı içerikleri tamamlamış olacaklardır. Bu çalışmalar, katılımcıların dijitalleşme sürecindeki deneyimlerinin somut bir ifadesi olacak ve gösteri sanatlarının dijital dünyada nasıl yer alabileceğine dair çeşitlilik sunacaktır.
- Final Etkinliği: Projenin değerli anlarından biri olan final etkinliği, katılımcıların özgün ve yaratıcı eserlerini izleyiciler ve alanında yetkin isimlerle buluşturacaktır.
Programa toplam 25 kişi kabul edilecektir ve fiziki stüdyo çalışmaları yer aldığı için başvurular sadece İstanbul’dan kabul edilecektir. Katılımcıların çekim konusunda bilgi sahibi olmaları ve kendi ekipmanlarıyla çekimlerini gerçekleştirebilmeleri tercih edilmektedir. Eğitim programı ve mentorluk süreci sadece post-prodüksiyon çalışmalarına özgüdür.
Kaynak: INOGAR
COMMENTS