AnasayfaKalkınmaEkonomik Kalkınma

Tiyatro Kooperatifi Beşinci Yaşını Kutluyor: Özel Tiyatrolar İçin Büyüyen Bir Destek Ağı

Tiyatro Kooperatifi Beşinci Yaşını Kutluyor: Özel Tiyatrolar İçin Büyüyen Bir Destek Ağı

Türkiye’deki özel tiyatroların 21. yüzyıl standartlarında faaliyet gösterebilmesi hedefiyle kurulan Tiyatro Kooperatifi, beşinci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Tiyatro Kooperatifi’nin beşinci yaş kutlaması, kuruluş vizyonunu güçlendirerek ilerlemeyi sürdüreceğini vurgularken, sektöre olan katkılarını artırma kararlılığını ortaya koyuyor.

Sadece 13 özel tiyatro ile başlayan yolculuğunda bugün yaklaşık 80 özel tiyatronun bir araya geldiği büyük bir yapı haline gelen kooperatif, sektörde önemli bir destek ağı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Tiyatro Kooperatifi Nedir?

Tiyatro Kooperatifi, yapısını, özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan bir sosyal kooperatif olarak tanımlıyor. Kooperatifin yedi kişilik Yönetim Kurulu, YK Başkanı Mert Fırat, YK Başkan Yardımcıları Gülhan Kadim ve Muharrem Uğurlu ile YK üyeleri Burak Satıbol, Eyüp Emre Uçaray, Hakan Silahsızoğlu ve Vildan Güleç’ten oluşuyor. Yönetim kurulu üyeleri gönüllülük esasıyla çalışıyor.

Tiyatro Kooperatifi Neler Yapar?

Türkiye çapındaki tüm özel tiyatrolar için çalışan kooperatif, ekonomik, hukuki, sosyal ve akademik alanlarda paydaşlarının kapasitesini geliştirmek için rehberlik sağlıyor; projeler, kampanyalar ve eğitimler düzenliyor. Bunlarla birlikte ulusal ve uluslararası kültür kurumları, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, akademi ve benzeri yapılarla iş birlikleri geliştiriyor.

Kooperatif, kuruluşundan bu yana özel tiyatroların sürdürülebilirliği için çeşitli projelere imza atarken, ülkenin kültür-sanat ekosistemini güçlendirmeye yönelik toplumsal fayda odaklı çalışmalar gerçekleştirdi. Henüz özel bir mevzuata sahip olmayan tiyatroların sesini duyurarak sektörel gelişimi destekleyen kooperatif, ortaklarının birlikte yaratıcı güçlerini bir araya getirerek büyümeye ve hedeflerine ulaşmaya devam ediyor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: