AnasayfaEğitimKadın

UNICEF, Sosyal Değişim Konusunda Çevrimiçi ve Ücretsiz Kurslar Başlatıyor

UNICEF, Sosyal Değişim Konusunda Çevrimiçi ve Ücretsiz Kurslar Başlatıyor

Pensilvanya Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) ortaklığında toplumsal normlar ve bu normlar yüzünden toplumlar üzerindeki değişimler konusunda kurslar verilecek. Çevrimiçi ve ücretsiz olarak yapılacak kurslar geniş kapsamda 1 teorik ve 1 pratik olmak üzere 4 haftalık bir kurs sürecinden oluşacak. 

İlk derste öğrencilere sosyal normlar ile toplumsal yapılar arasında sözleşme gibi konularda nasıl bir ayrım yapılabileceği üzerine dersler verilecek. Bu ayrımlar yeni ve yararlı normların nasıl yaratılacağı ve zararlı olanların ise nasıl ortadan kaldırılacağına yönelik en etkin politik müdahaleleri içerecek.

Ayrıca derslerde sosyal normları destekleyen etkenler ve bu beklentilerin neye göre ölçüldüğü konusunda bilgi sağlanacak. Konular arasında çocuk yaşta evlilik, cinsiyet ayrımı ve toplumsal şiddet gibi insan haklarıyla yakından alakalı çeşitli konular yer alacak.

Kursun ikinci aşamasında ise toplumsal değişimi gerçekleştirmek için kullanılabilecek araçlar öğretilecek. Daha sonra dersin ilk bölümünde toplumsal değişimin nasıl gerçekleştirildiği ve bunu sağlamak için ne gibi araçların kullanıldığı konuşulacak. Ayrıca ilk bölümde öğrenilen her teorik bilginin pratikte uygulanması sağlanacaktır.

Her iki bölüm için de derslere ücretsiz olarak katılım sağlanabilirken sadece Penn-UNICEF sertifikası almak isteyenlerin ödeme yapması gerekmektedir. Ayrıca kurs boyunca tüm dersler tamamen İngilizce olarak işlenecektir.

Kaynak

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız.

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu